Seger tillbaka i träning – Jakobsson stod över

Caroline Seger under måndagens träning med det svenska fotbollslandslaget, dagen före semifinalen mot Spanien i fotbolls-VM i Auckland, Nya Zeeland.
Caroline Seger under måndagens träning med det svenska fotbollslandslaget, dagen före semifinalen mot Spanien i fotbolls-VM i Auckland, Nya Zeeland.
Caroline Seger ser ut att närma sig spel i VM-semifinalen mot Spanien. Den svenska lagkaptenen fanns med på Sveriges sista träning inför tisdagens rysare i Auckland.

Däremot saknades Sofia Jakobsson, som har blivit sjuk.

Under lördagens pressträff, dagen efter Sveriges kvartsfinalseger mot Japan, var det tydligt att Segers medverkan i resten av fotbolls-VM är osäker.

– Jag törs inte säga det. Varje dag ökar väl chansen, men det är klart, det har ju gått x antal matcher nu sedan Argentina. Så det blir tuffare, sade Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Den svenska lagkaptenen har haft problem med en vad under månaderna fram till mästerskapet och fick ett bakslag efter att ha startat i den sista gruppspelsmatchen mot Argentina. I åttondelsfinalen mot USA hade hon kunnat hoppa in, men mot Japan var hon inte tillgänglig för spel.

– Men jag hoppas att hon kan vara med i någon av de här två matcherna som vi har kvar, sade Wikman i lördags.

Att hon på måndagen kunde träna med resten av laget – åtminstone under den inledande kvarten som var öppen för medier – ökar i alla fall möjligheterna.

Ett annat orosmoln dök dock upp dagen före semifinalen mot Spanien i Auckland. Anfallaren Sofia Jakobsson tvingades till skillnad från Seger stå över den sista träningen inför tisdagens match.

– Hon har milda sjukdomssymptom och hålls avskild från gruppen som en säkerhetsåtgärd, säger Sveriges pressansvarige Fredrik Madestam.

Förhoppningen är dock att Jakobsson ska kunna vara tillgänglig till matchen mot Spanien.