Idol-Sibel Redzep skriver Miriam Bryants nya låt

Sibel Redžep blev Idol-Sibel med hela svenska folket.
Men efter framgångarna tvingades hon lägga ner sångkarriären.
Nu är hon aktuell på nytt!

”Väldigt stolt”


Sibel Redžep, i dag 32 år, var bara 16 år när hon sökte till den allra första säsongen av Idol 2004. Hon lyckades charma juryn och tog sig hela vägen till kvalveckan. Men väl där tog det oväntat stopp, då tittarna visade sig ha andra favoriter. Men Sibel gav inte upp sin dröm, och redan året efter var hon tillbaka. Den här gången gick det också betydligt bättre. Sibel lyckades inte bara övertyga juryn utan även svenska folket att hon var en framtida stjärna. Hon gick så långt som till semifinal, men väl där fick hon se sig besegrad av Sebastian Carlsson och Agnes Carlsson, den senare skulle sedan gå och vinna hela rubbet.

Med Sibels framfart i Idol var en ny stjärna född på den svenska artisthimlen. Tre år efter Idol kom nästa stora framgång då hon medverkade i Melodifestivalen med bidraget That is where I’ll go. Via andra chansen lyckades honkvalificera sig för final där hon slutade på en sjunde plats.

Fick lägga ned efter röstproblemen

Men efter det började motgångarna. 2010 försökte hon upprepa succén i Mello, men åkte ut direkt.

I en intervju med Aftonbladet året efter berättade hon om hur hon påverkats av Idol-äventyret.

– Jag var småstadstjejen som aldrig hade varit i Stockholm och som blev imponerad av typ allt. Flytten blev en enorm omställning för mig. Jag kände en väldig press och led av nervositet och scenskräck. Varje gång jag skulle upp på scen kändes det som att jag skulle kräkas och jag skakade i hela kroppen, sa hon till tidningen.

Fiaskot i Melodifestivalen var ett avslutat kapitel, men i stället avslöjade hon i samma intervju att hon drabbats av ännu ett bakslag. Hon hade fått knutor på stämbanden vilket ledde till att hon då tvingats lägga sångkarriären på hyllan.

– Det var det absolut värsta som kunde hända. Jag kunde inte­ sjunga och tvingades mima på spelningarna.

Samarbetet med Miriam Bryant

Under åren har vi hört allt mindre från Sibel. Men trots de tidigare röstproblemen har hon ändå släppt några låtar, och hon har fortsatt synas på event och mingel i Stockholm. Så sent som förra året var hon aktuell med låten Sick of där hon sjöng med Cvilians.

Utöver det jobbar hon även som låtskrivare, och i veckan var det premiär för ett av hennes nya alster. I söndags uppträdde Miriam Bryant och Jireel i Hellenius hörna där de framförde Ditt fel – som Sibel varit med och skrivit! Och Sibel är stolt.

”För 2 år sedan skrev vi denna på ett tjej camp som heter SheWrites. Idag släpps den. Är väldigt stolt över att ha skapat nånting med så grymma människor”, skrev hon i samband med låtsläppet förra veckan.

LÄS OCKSÅ: Kevin Borg försvann från rampljuset efter Idol – så lever han efter skilsmässan

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för de sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: TT

Videon kunde inte hittas

Drag & Drop

Instagram embed with url: https://www.instagram.com/p/CCg4vEJpJcz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading