Idol-Caspar Camitz stoppas efter plötsliga insjuknandet

Om bara ett par dagar skulle tittarna återigen få se Caspar Camitz kliva upp på Idol-scenen.
Men under pressträffen inför den första fredagsfinalen meddelar TV4 att artisten har insjuknat och måste invänta provsvar.
– Vi tar detta så klart på allvar, säger programledaren Pär Lernström.

TV4:s besked om artistens framtid.

Videon kunde inte hittas

Idol 2020 är i full gång och i veckan är det äntligen dags för den första fredagsfinalerna. De 13 deltagarna som har klarat sig vidare i tävlingen ska då framföra en varsin låt i förhoppningen att charma juryn och framför allt TV4-tittarna. Som vanligt är det Nikki Amini, Kishti Tomita, Anders Bagge och Alexander Kronlund som ska bedöma idolernas prestationer.

Förra veckan stod det klart vilka 13 personer som tar sig vidare till fredagsfinalerna. Det är Herman Silow, Caspar Camitz, Niklas Hultberg, Affe Hagström, Simon Karlsson, Gabriel Abdulahad, Mattias NedermanMaya Arctaedius, Indra Elg, Ella Hedström, Nadja Holm, Nova Luther och Paulina Pancenkov som fortfarande har chansen att ta hem vinsten i programmet.

Caspar Camitz gör succé i Idol 2020

Flera av artisterna har redan lyckats få en hel del fans. En person som verkligen har lyckats charma tittarna är Caspar Camitz, som gjorde succé redan när han sjöng på sin audition i Stockholm i Idol 2020.

I den tredje kvalkvällen imponerade Caspar återigen på det svenska folket när han framförde låten Brother av Matt Corby. Både Anders Bagge och Kishti Tomita var helt mållösa.

– Caspar, ärlig talat. Du är ett naturfenomen. Det här var så starkt, det var så vackert, sa Kishti i programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stoppas efter plötsliga insjuknandet

Under tisdagen höll TV4 en pressträff inför den första fredagsfinalen i Idol 2020. Men en finalists presentation saknades, nämligen Caspars. Anledningen till detta är att han har insjuknat och nu måste invänta provsvar från ett coronatest.

– Vi tar detta så klart på allvar och Caspar har testats för covid-19 och är inte här i dag, säger programledaren Pär Lernström, 40.

Huruvida Caspar Camitz kommer att kunna medverka på fredag är ännu oklart.

Hänt har utan framgång sökt TV4 och Caspar för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

LÄS OCKSÅ: Tittarkritik efter upptäckten om Tess Gustafsson i Idol

FOTO: TV4