Äntligen! Abba har släppt nytt – här kan du lyssna på låtarna

Sedan förra veckan har det spekulerats i om Abba kommer släppa nytt snart. Och när den legendariska gruppen kallade till presskonferens under torsdagkvällen var förväntningarna höga.

Det slog ner som en bomb 2018 när det blev känt att Abba återförenats i studion för första gången på 36 år. Medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad hade träffats och spelat in nya låtar tillsammans.

– Vi kände när vi var i studion tillsammans, för första gången sen 1982, att det var som att kastas tillbaka i tiden på 30 sekunder, sade Björn Ulvaeus då enligt BBC om återföreningen.

Löftet: Det blir ny musik i år

Det tog dock sin lilla tid att släppa musiken och fansen fick otåligt vänta för att höra vad Abba skapat. Men tidigare i år lovade Björn Ulvaeus att något nytt var på gång.

– Det blir ny musik i år, det är säkert, sade han till australiska News Corp.

Under veckan har temperaturen höjts. Det började med att Abbas musik blev tillgänglig på Tiktok och att gruppen skapade ett eget konto där. Också på Instagram skapades ett nytt konto förra veckan, som fick namnet Abba Voyage. Där utlovades att något skulle presenteras under torsdagkvällen, då ett livestreamat event från London skulle ske.

FRÅN FÖRSTASIDAN